ViewRanger z trybem Skyline. W tym kierunku powinna rozwijać się technologia AR

Komórkomania.pl

ViewRanger z trybem Skyline. W tym kierunku powinna rozwijać się technologia AR

Coraz więcej wskazuje na to, że mój wymarzony sprzęt jednak powstanie

Komórkomania.pl

Coraz więcej wskazuje na to, że mój wymarzony sprzęt jednak powstanie

Samsung i Sony olewają Androida 7.0, ale to dobra wiadomość

Komórkomania.pl

Samsung i Sony olewają Androida 7.0, ale to dobra wiadomość

Moment - smartwatch bez ekranu, który sprawi, że poczujesz upływ czasu. Przyszłość wearables czy powrót do przeszłości?

Komórkomania.pl

Moment - smartwatch bez ekranu, który sprawi, że poczujesz upływ czasu. Przyszłość wearables czy powrót do przeszłości?

Moment to smartwatch pozbawiony ekranu. Nie, nie ma również tradycyjnego cyferblatu. Tak w sumie to nie ma on praktycznie nic. Są za to wibracje, które mają zmienić sposób, w jaki postrzegamy czas.Czytaj więcej w Komórkomania.pl

Postproducenci brytyjskiej rodziny królewskiej szkolą w poznańskiej agencji GPD

Fotoblogia.pl

Postproducenci brytyjskiej rodziny królewskiej szkolą w poznańskiej agencji GPD

Aktualizacja Affinity Photo 1.5 przynosi duże zmiany. Wersja na Windowsa w niskiej cenie już dostępna

Fotoblogia.pl

Aktualizacja Affinity Photo 1.5 przynosi duże zmiany. Wersja na Windowsa w niskiej cenie już dostępna

Adobe Lightroom CC 2015.8 wnosi nową funkcję Reference View oraz wiele innych

Fotoblogia.pl

Adobe Lightroom CC 2015.8 wnosi nową funkcję Reference View oraz wiele innych

Nadchodzi portretowy obiektyw Yongnuo 85 mm f/1.8 z mocowaniem Nikona

Fotoblogia.pl

Nadchodzi portretowy obiektyw Yongnuo 85 mm f/1.8 z mocowaniem Nikona

Wkurzona „Jaga” jak z „Matriksa”. Nowa część „Legend polskich”: takich walk w polskim kinie jeszcze nie było!

Gadźetomania.pl

Wkurzona „Jaga” jak z „Matriksa”. Nowa część „Legend polskich”: takich walk w polskim kinie jeszcze nie było!

Olympus M. Zuiko Digital 25 mm f/1.2 PRO - prawdziwa portretówka [recenzja]

Fotoblogia.pl

Olympus M. Zuiko Digital 25 mm f/1.2 PRO - prawdziwa portretówka [recenzja]

Asus będzie miał swojego iPhone'a 7 Plus? Nadchodzi ZenFone 3 Zoom

Komórkomania.pl

Asus będzie miał swojego iPhone'a 7 Plus? Nadchodzi ZenFone 3 Zoom

W bazach chińskiego regulatora rynku telekomunikacyjnego TENAA i Bluetooth SIG (Special Interest Group) pojawił się nowy sprzęt Asusa o kodowym oznaczeniu Z01HDA. Co wiadomo o smartfonie z podwójnym aparatem, który na rynek może trafić pod nazwą ZenFone 3 Zoom?Czytaj więcej w Komórkomania.pl

Honor Magic -

Komórkomania.pl

Honor Magic - "bezramkowy" smartfon bez kompromisów?

Tajny projekt NASA: dlaczego rozsypano w Kosmosie miliony miedzianych igieł?

Gadźetomania.pl

Tajny projekt NASA: dlaczego rozsypano w Kosmosie miliony miedzianych igieł?

Biurkowa lampka od GE wyposażona w asystentkę Amazon Alexa

Gadźetomania.pl

Biurkowa lampka od GE wyposażona w asystentkę Amazon Alexa

Zobaczcie zapierający dech w piersiach krajobraz Oregonu, uchwycony z drona

Fotoblogia.pl

Zobaczcie zapierający dech w piersiach krajobraz Oregonu, uchwycony z drona

VSCO wspiera RAW-y i rozkręca społeczność VSCO X

Fotoblogia.pl

VSCO wspiera RAW-y i rozkręca społeczność VSCO X

Inamo Curl: płatności mobilne także klasycznym zegarkiem

Gadźetomania.pl

Inamo Curl: płatności mobilne także klasycznym zegarkiem

Sernik wiedeński z rodzynkami

Kuchnia Bazylii

Sernik wiedeński z rodzynkami

Muffinki piernikowe z jabłkiem

Cynamonowe szczescie

Muffinki piernikowe z jabłkiem

Konkurs Poltino – wygraj zestaw patelni!

Kuchnia Bazylii

Konkurs Poltino – wygraj zestaw patelni!

Warsztaty kulinarne z marką Galeo

Cynamonowe szczescie

Warsztaty kulinarne z marką Galeo

Dziś zapraszam Was na fotorelację z prawdopodobnie pierwszej wigilii jaka odbyła się w tym roku :) Warsztaty z marką Galeo pod hasłem „Garść tradycji + szczypta nowoczesności = przepis na udaną Wigilię”, które poprowadził Maciej Wawryniuk – doradca kulinarny marki Galeo odbyły się 26.11.2016 w warszawskim studiu Cook Up.  Ponieważ to moje pierwsze warsztaty miałam trochę stresa jak to będzie, ale gdy tylko dotarłam na miejsce okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Po przekroczeniu progu studia powitał mnie intensywny aromat przypraw. Krótkie powitanie, zapoznanie z koleżankami kolegami blogerami i przedstawicielka firmy opowiedziała nam co nieco o marce Galeo.Po wystąpieniu zabraliśmy się za dekorowanie bombek przyprawami, to dopiero była zabawa. Przez chwilę poczułam się jak dziecko, przygotowując swoje bombki ozdobione natką pietruszki, curry i oczywiście cynamonem. Jakoś nigdy nie wpadałam na to, że można ozdabiać bombki przy pomocy przypraw, świetny pomysł np na zużycie zalegających w domu strych przypraw, oryginalne ozdoby i świetna zabawa zapewnione.W przyprawach można też było sobie porysować :)Po radosnej twórczości artystycznej przyszedł czas na gotowanie pod czujnym okiem Macieja Wawryniuka. Przygotował on dla nas bardzo ciekawe wigilijne menu, jak tradycja nakazuje było 12 potraw, ale w nieco nowocześniejszych wersjach. Podzieliliśmy się na zespoły i przystąpiliśmy do pracy, ale to była istna przyjemność gotowanie w towarzystwie blogerskim, czułam się jakbym znała wszystkich od dawna, a nie od godziny. :)Próbujemy, smakujemy i oczywiście przyprawiamy :) Wyjdzie, czy nie wyjdzie? ;)Dziewczyny lepiły pierożki,z łososiemA tutaj gotowała się pyszna zupa grzybowa   Która później podawaliśmy z wiśniówką :) I jeszcze gruszki nadziewane orzechami  i oblane karmelem :) Oraz śledzie z czarną soczewicąGdy wszystkie dania były już gotowe zasiedliśmy do "wigilii" :) Oczywiście najpierw zdjęcia tych pyszności ;)A potem uczta  Ciężko było spróbować wszystkich potraw, co jedna to inne  ciekawe smaki, niby znajome ale jednak w odmienionej wersji. Gdybym miała wybierać co mi najbardziej smakowało to postawię na:nadziewane gruszki i dorsza pieczonego na imbirowym mangoZ pewnością też powtórzę w mojej kuchni zupę grzybową, bo w takiej wersji jeszcze jej nie podawałam, a smakuje genialnie.Podsumowując stres był zupełnie nie potrzebny, bo atmosfera była rewelacyjna, miałam okazję poznac wiele ciekawych osób i  próbować pysznych dań.Takie wspólne gotowanie inspiruje i uczy dlatego z przyjemnością wybiorę się na kolejne warsztaty.Zdjęcia tym razem nie są mojego autorstwa, pochodzą od organizatorów

Alergiczne Dziecko

Dziecięce Dialogi – odsłona II

Jedną z korzyści prowadzenia bloga jest to, że mogę te rozbrajające dziecięce teksty zapisać i zawsze do nich wrócić. W końcu internet nigdy nie zapomina, a moja głowa owszem   L.: Mamusiu, boli mnie brzuch… Ja: Ojej, bardzo boli? Gdzie boli? Niedobrze Ci? Będziesz wymiotować? (pytam przewrażliwiona, bo przez ostatnich kilka dni panoszyła się nam w domu jelitówka) L.: Nooooo, boli… Jak się kładę, to czuję, że bajkę mi się chce…   Ja, zaniepokojona ciszą w kuchni pytam: Ja: Lenusiu, co robisz na krześle przy wyspie? L.: Nożuję ogórka!* (*przecież kroi się nożem, więc „nożuję” jest jak najbardziej adekwatne )   T. odbiera Lenkę z przedszkola, jadą autem, są już niedaleko domu: L.: Tato, jedziemy od razu do domu, czy grzejemy do Biedry? (…?… ja chyba tak nie mówię…? )   Tymon trzasnął Lenkę zabawką, za karę stoi w kącie. Lenka jest na niego bardzo zła: L.: Tymon, jakie brzydkie zachowanie! (i do mnie) Mamusiu, prawda, że ja jestem grzeczna? Tylko czasem kłamię.   Lenka do Tymka podczas szalonej zabawy: L.: Tymon, Ty królu Bałtyku! (? naprawdę nie wiem…)   Pytanie na śniadanie: Ja: Lenko, chcesz parówkę? L.: Tak, poproszę. Ja: Z ketchupem? L.: Tak, bez ketchupu.          

Kuchnia Bazylii

Co może zboże? Płatki zbożowe Lubella

Płatki zbożowe Lubella pojawiły się na rynku stosunkowo niedawno, ale już kilka tygodni temu z ciekawości kupiłam jedno z opakowań. Dziś cieszę się wszystkimi smakami na raz i śmiało mogę je Wam polecić Płatki zbożowe Lubella są ciekawym urozmaiceniem codziennych śniadań. Dzięki nim nasze posiłki będą zróżnicowane i dostarczą nam cennych wartości odżywczych. Spośród czterech smaków znalazłam swojego ulubieńca, ale nie chcę Wam nic sugerować i to Wam zostawiam wybór Specjalnie dla Was przedstawiam wszystkie rodzaje płatków i inspiruję do przygotowania pysznej i pożywnej sałatki z płatkami zbożowymi – u mnie sprawdziła się jako doskonały lunch do pracy. Do jej przygotowania potrzebujecie zaledwie kilka minut, bowiem żadnych składników sałatki nie trzeba wcześniej obrabiać. Rodzaje płatków: Płatki ryżowe – dla lekkości Co zawierają? lekkie płatki ryżowe crunch ryżowy, czyli chrupiące musli suszona, słodzona żurawina Płatki ryżowe nie zawierają glutenu, a są bardzo bogate w żelazo. Mają bardzo małą zwartość tłuszczu, dlatego też zalecane są dla osób, chcących się pozbyć nadmiaru wagi. Płatki ryżowe są także doskonałym produktem dla alergików. Płatki żytnie – dla sylwetki Co zawierają? płatki żytnie puff – dmuchane ziarno żyta w polewie miodowej czarna porzeczka liofilizowana (mniam!) Płatki żytnie zawierają dużą ilość błonnika oraz składników mineralnych (magnezu, żelaza, wapnia, potasu). Błonnik zapobiega zaparciom i korzystne działa na cały proces przemiany materii. Obniża on także cholesterol we krwi. Płatki jęczmienne – dla chrupania Co zawierają? płatki jęczmienne crunch jęczmienny, czyli chrupiące musli prażone ziarna dyni i słonecznika Płatki jęczmienne są bogate w mikroelementy pozytywnie wpływające na nasze zdrowie, takie jak fosfor, błonnik, wapń i tak samo jak płatki żytnie pozytywnie wpływają na układ pokarmowy. Dodatkowo zawierają niacynę, która ma pozytywny wpływ na wygląd skóry i włosów. Płatki pszenne z otrębami – dla przyjemności Co zawierają? płatki pszenne z otrębami puff – czyli dmuchane ziarno płatki w czekoladzie Pszenica bogata jest w białko, witaminy z grupy B oraz naturalny błonnik.   Przepis na sałatkę z płatkami żytnimi Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki garść roszponki połowa serka camembert połowa gruszki kawałek granata pół garści płatków żytnich Lubella olej rzepakowy z dodatkiem orzechów arachidowych Przepis 1 Roszponkę wykładamy na talerz i po kolei dodajemy składniki. 2 Gruszkę i camemberta kroimy w kawałki. 3 Z granatu wydobywamy "pestki owocowe". 4 Całość posypujemy płatkami i polewamy olejem. Porady Można użyć do polania także oliwy z oliwek. *Wpis powstał we współpracy z marką Lubella Artykuł Co może zboże? Płatki zbożowe Lubella pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl.

Miodownik z nutellą

Cynamonowe szczescie

Miodownik z nutellą

Idealna herbata – jak zaparzyć?

Kuchnia Bazylii

Idealna herbata – jak zaparzyć?

Jak stosować preparat Allergoff? Film tutorial

Alergiczne Dziecko

Jak stosować preparat Allergoff? Film tutorial

Sałatka z burakiem i rukolą

Cynamonowe szczescie

Sałatka z burakiem i rukolą

Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny

Kuchnia Bazylii

Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny

Kuchnia Bazylii

Mrożone owoce – dlaczego warto je mieć w lodówce?

W czasie sezonu owocowego zawsze staram się zamrozić choć kilka porcji na zapas, na długie jesienne wieczory. Jak dobrze wiecie,  nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie ochota na jogurt z owocami, orzeźwiający koktajl czy chociażby owocowe lody. Jeżeli nie zdążyliście zrobić własnych zapasów, śmiało korzystajcie z mrożonek dostępnych w sklepach – to pełnowartościowe produkty! Dlaczego warto używać mrożonek? Mrożenie to naturalny i trwały sposób utrwalania żywności. Mrożonki nie tracą witamin – są produkowane już w kilka godzin po zerwaniu – dzięki czemu zachowują dużo wartości odżywczych. Podczas przetwarzania mrożonych owoców utrata witamin jest mniejsza, niż przy przetwarzaniu świeżych owoców. W zamrażalniku wytrzymają od 8 do 12 miesięcy. Uzupełniają nasz organizm w suplementy witaminowo-mineralne w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasze rodzime warzywa i owoce nie są pełnowartościowe. Kupując mrożonki kupujemy gotowy produkt, bez szypułek czy ogonków, dzięki czemu oszczędzamy pieniądze. Wszystkie mrożonki zostały wcześniej umyte czy obrane ze skórki, dzięki czemu oszczędzamy czas. Czy wiecie, że Polacy spożywają mniej mrożonek niż mieszkańcy innych państw Unii Europejskiej? Według ekspertów to przyczyna niewiedzy na temat produktów mrożonych. Pora to zmienić i docenić mrożone warzywa oraz owoce! Zachęcam do wypróbowania przepisu z użyciem mrożonek – zupy krem z mrożonego groszku. *wpis powstał we współpracy z marką Poltino Artykuł Mrożone owoce – dlaczego warto je mieć w lodówce? pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl.

Życie ma smak Mariola Bojarska - Ferenc - recenzja

Cynamonowe szczescie

Życie ma smak Mariola Bojarska - Ferenc - recenzja