Mamine Skarby

KONKURS WYGRAJ KOSZ NA ZABAWKI OD SANGOTRADE

Wygraj dowolny duży kosz na zabawki od Sangotrade !!!!  ZASADY: 1. Konkurs dla fanów Sangotrade  i Mamine Skarby na Facebook’u (przez fanów rozumie się osoby, ... Artykuł KONKURS WYGRAJ KOSZ NA ZABAWKI OD SANGOTRADE pochodzi z serwisu Mamine Skarby by Magda Jasińska.

Porady 40-latki

Złośliwość ludzka nie ma granic

 Tak, złośliwość ludzka wielu dała się we znaki… Złośliwość ludzka to nic nowego, tak naprawdę możemy się z nią spotkać dosłownie wszędzie. Dotyka każdego z nas, w pracy, restauracji, sklepie czy nawet w autobusie. Ludzie od zarania dziejów „kopią pod sobą dołki” i niestety nie można nic z tym zrobić. Ale też trudno przejść nad tym do […] The post Złośliwość ludzka nie ma granic appeared first on BettyPisze.pl - Kobieta kreatywna cieszy się życiem.

Jak wybrać męską koszulę? Poradnik budowania męskiej garderoby cz. 1

ŁUKASZ PODLIŃSKI

Jak wybrać męską koszulę? Poradnik budowania męskiej garderoby cz. 1

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi - obalamy śniadaniowe  wymówki z Lubellą

Zacisze Kuchenne

Tartaletki warzywne z płatkami żytnimi - obalamy śniadaniowe wymówki z Lubellą

46/52 - 2016

Z ŻYCIA MAMY I CÓRKI

46/52 - 2016

DZIEWCZĘCA ODSŁONA WORKERÓW

charlizemystery

DZIEWCZĘCA ODSŁONA WORKERÓW

TROPIMY

Wszyscy jesteśmy Amerykanami – opowieści o amerykańskiej imigracji

Dlaczego ludzie zmieniają kraj zamieszkania? Co sprawia, że porzucają swoje dotychczasowe życie i ruszają na koniec świata, żeby zacząć wszystko od nowa? Czy zupełnie porzucają więź ze swoim krajem pochodzenia? Dlaczego niektórzy imigranci pielęgnują... Dzięki, że czytasz nas przez RSS! :) Przemek i Magda Post Wszyscy jesteśmy Amerykanami – opowieści o amerykańskiej imigracji pojawił się po raz pierwszy w TroPiMy.

Przegląd tygodnia #3/11

Lifemenagerka

Przegląd tygodnia #3/11

Operacja B-125, czyli jak kierowcy osobówek motocyklistami zostali

Autokult

Operacja B-125, czyli jak kierowcy osobówek motocyklistami zostali

Bajkorada

Surówka z kapusty

Surówka z kapusty, prawie jak "od chińczyka", choć oryginał bardziej kojarzy mi się z posmakiem czosnku. Nie mniej jednak ta wersja smakuje mi o wiele bardziej i jest zdecydowanie lżejsza w trawieniu. Surówka z kapusty zasmakowała również dzieciom, choć do tej pory nie przejawiały zbyt pozytywnych uczuć do surowej kapusty. Przepis znalazłam u Izy. Składniki (porcja na 5-6 osób):500 g białej kapusty1 średnia marchewka1 mała cebula50 ml wody50 ml octu (ja użyłam winnego z białego wina)50 ml oleju rzepakowego50 g cukru1/4 łyżeczki soliKapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.  Pozostałe składniki umieścić w garnku i zagotować. Gorącą zalewę wlać do warzyw i wymieszać. Przez kilka minut ugniatać kapustę przy pomocy rąk. Surówkę szczelnie zakryć i wstawić do lodówki. Najlepsza po kilku godzinach, ale świeża też smakuje wybornie. Więcej "kapuścianych" inspiracji znajdziecie tutaj.

PAULINA WNUK

Cinnamon rolls z serialu Better Call Saul

Jeśli oglądaliście Breaking Bad, a Better Call Saul jest jeszcze przed Wami, to koniecznie po przeczytaniu tego wpisu włączcie Netflixa i nadrabiajcie, bo BCS to serial równie genialny co BB. A jeśli nie oglądaliście ani jednego ani drugiego, to możecie zacząć od, któregoś z nich – ja przed obejrzeniem BB obejrzałam BCS, bo po prostu […]

KURA KU RAdości

A co tu tak pachnie?

A Brodoziak udaje, że śpi. Szczwany lis. Pozdrawiam Kura

Znane włoskie desery

Poranek na słodko

Znane włoskie desery

Piwnooka

Prezent, o którym marzy każda kobieta. Sprawdzone info :)

Prezenty wiadomo, mogą być tanie albo drogie, trafione bądź nie. Mogą być piękne i zupełnie niepozorne, żeby nie powiedzieć … brzydkie. Takie, o których marzymy ... Artykuł Prezent, o którym marzy każda kobieta. Sprawdzone info :) pochodzi z serwisu piwnooka.

Na plaży Palasë, czyli jak zmieniła się Nasza Dzika Plaża oraz wizyta w Gjilekë i Dhërmi

BAŁKANY WEDŁUG RUDEJ

Na plaży Palasë, czyli jak zmieniła się Nasza Dzika Plaża oraz wizyta w Gjilekë i Dhërmi

Batony z płatków śniadaniowych

Ala piecze i gotuje

Batony z płatków śniadaniowych

Szafeczka blog

Jak łatwo zapakować prezent

W tym roku postanowiłam przygotować wpis z inspiracjami pakowania prezentów troszkę wcześniej. Mam nadzieję, że dzięki temu wszyscy „Święci Mikołajowie” zdążą na spokojnie wszystko przygotować :) Z roku na rok pakowanie prezentów sprawia mi coraz większą przyjemność. Torebki na prezenty nie dość że są drogie, to jeszcze mało efektowne. Ładnie zapakowany prezent daje podwójną radość! Sam proces… The post Jak łatwo zapakować prezent appeared first on szafeczka.com.

Podróżnicze kalendarze i terminarze

POJECHANA

Podróżnicze kalendarze i terminarze

Od kilku lat, na chwilę przed Mikołajakami i Bożym Narodzeniem, pytacie mnie o kalendarze z najpiękniejszymi zdjęciami z Pojechanych podróży. W tym roku udało mi się je dla Was przygotować! Mam dla Was kalendarze wiszące w fromacie A3 z 13 najpiękniejszymi zdjęciami z podróży dookoła świata i terminarze, które mogą służyć za notatnik w podróży i w które zmieściłam aż 40 barwnych, innpirujących fotek. Terminarze są dodatkowo zapakowane w urocze pudełka ze świątecznym motywem. Zamawiać możecie już teraz! Kalendarz wiszący A3 kosztuje 36 zł (z kosztami wysyłki 40 zł, możliwy też odbiór osobisty w Warszawie po przedpłacie), jest też dostępny pakiet dwóch kalendarzy wiszących w cenie 60 zł (66 zł z wysyłką). Terminarz (wymiary 14×21) kosztuje 49 zł (z kosztami wysyłki 55 zł, możliwy też odbiór osobisty w Warszawie po przedpłacie). Aby otrzymać sPojechany kalendarz podróżnika, wpłać należność na moje konto, a następnie wyślij mi w mailu (blog@pojechana.pl) potwierdzenie przelewu i adres wysyłki (jeśli wybierasz tą formę dostawy). Mój numer konta w mBanku: Aleksandra Świstow 54 1140 2004 0000 3602 5468 4625   Zdjęcia w kalendarzu podróżnika Podoba Ci się? Daj lajka, podaj dalej! Twoja rekomendacja bardzo mnie ucieszy. Nie chcesz przegapić żadnego wpisu? Kliknij TU i zapisz się do newslettera! Post Podróżnicze kalendarze i terminarze pojawił się poraz pierwszy w Pojechana.

Ślimaczki z pesto z suszonych pomidorów

Obżarciuch

Ślimaczki z pesto z suszonych pomidorów

Chrupiące, drożdżowe roladki z czerwonym pesto, czosnkiem oraz natką pietruszki. Smakowita i ładnie prezentującą się przekąska na różne imprezyCzytaj więcej »

Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?

FOOD2

Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?

Rurki z kremem budyniowym

Domowa Cukiernia Ewy

Rurki z kremem budyniowym

Klasyka. Kiedyś jedliśmy je co chwilę - ze śmietaną, czy tak jak dzisiaj - z kremem budyniowym. Przepyszne, delikatne, bardzo kremowe. Smak Was nie zaskoczy - są po prostu wspaniałe. Polecam!  Ps. Osobom szukającym pomysłu na romantyczny weekend we dwoje czy święta w górskiej scenerii, polecam http://perlapoludnia.pl/ . Hotel ze spa, w Beskidzie Sądeckim.     Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 125 g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli   Masło posiekać, dodać mąkę, śmietanę i sól. Całość szybko zagnieść, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut.  Po godzinie ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę lekko podsypać mąką, ciasto cienko rozwałkować, na grubość około 1 mm. Pokroić w paski o szerokości 1,5 cm. Foremki do rurek posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od węższej części w kierunku szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut na jasny, złoty kolor. Przestudzić, zdjąć z foremek i nadziać kremem budyniowym.   Krem budyniowy: 3 żółtka 50 g cukru 250 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 125 g masła   Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną, całość ucierać i podgrzewać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodając zimny budyń. Smacznego!  

BlogerChef Warsaw Gastro Show 2016

Wielki Apetyt

BlogerChef Warsaw Gastro Show 2016

Dla mnie BlogerChef to konkurs kulinarny, który już zawsze będzie dla mnie tym jednym z najważniejszych. Gdy podczas pierwszej edycji wzięłam udział w owym konkursie dla blogerów nie sądziłam, że coś potrafię. Kompletnie nie wierząca w swoje możliwości pojechałam je zaprezentować gotując na żywo. Okazało się wówczas, ze jestem w tym naprawdę niezła. Poza podniesieniem własnej, kulinarnej samooceny i nagród od hojnych sponsorów wyniosłam z tego wydarzenia coś jeszcze- morze nowych znajomości i przyjaciół.Na sama myśl, ze rusza kolejna edycja konkursu w troszkę innej wersji, ale nadal BlogerChef nie zastanawiałam się ani chwili. Wzięłam udział!Czytaj więcej »Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com/

Blogowy szał mam 2016 – Relacja

MAMA TEŻ KOBIETA

Blogowy szał mam 2016 – Relacja

Domowe napoje alkoholowe

Kulinarne przygody Gatity

Domowe napoje alkoholowe

Święta Bożego Narodzenia i Sylwester zbliżają się wielkimi krokami. Grudzień to szczególny miesiąc dla gotujących pań domu, bo mamy wtedy ręce pełne roboty, dlatego już dziś podrzucam Wam kilka prostych przepisów na domowe likiery. Możemy przygotować je już teraz, kiedy w kuchni nie trwają jeszcze świąteczne przygotowania.  One spokojnie poczekają do świąt i w międzyczasie nabiorą charakteru i aromatu. Tylko dobrze je schowajcie przed domownikami, jeśli chcecie, aby dotrwały do Świąt

Naples. Pizzeria Gino Sorbillo – in the temple of of Italian pizza

ITALIA BY NATALIA

Naples. Pizzeria Gino Sorbillo – in the temple of of Italian pizza

Friday night the middle of March, the very center of Naples. At the door, a waiter collecting records and dozens of people waiting for a table. The average time to stand in line it's an hour. Average daily quantity of pizza which is channeled directly from a traditional wood-fired oven on customers plates is 1200, and the components used in the product is high-quality products originating exclusively from the Campania region. Sauce made from ripe, juicy tomatoes, fresh mozzarella, fragrant basil, the best olive oil, and extremely thin and soft dough. But this isn't the only secret of the famous Neapolitan pizzeria. Here in for less than 4 euros Margherita will be prepared by the guy who trained the participants of the Italian and Australian MasterChef'a and won the Championship of Neapolitan Pizza in 2013. Come and sit at Pizzeria Gino Sorbillo. Source: Italia by Natalia

KRUCHE CIASTECZKA CYNAMONOWE

Słodkie zapomnienie

KRUCHE CIASTECZKA CYNAMONOWE

Magnetyczne motylki

Być matką...

Magnetyczne motylki

Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami

Kuchnia Bazylii

Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami

Ciasto czekoladowe

Moja smaczna kuchnia

Ciasto czekoladowe

Bliny z mąką gryczaną

Magiczna Kuchnia

Bliny z mąką gryczaną

Bliny z mąką gryczaną to zdrowa przekąska o lekko winnym smaku nadająca się na przystawkę serwowane z gęsta kwaśną śmietaną lub jako pyszny deser z dodatkiem dżemu. Mnie smakuje  zarówno na słodko jak i na słono, a moja córka zajadała się blinami posmarowanymi czekoladą.   Bliny z mąką gryczaną. Składniki na bliny z mąką gryczaną: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki pszennej 5 dag świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 1/2 szklanki ciepłej wody 2 żółtka 2 łyżki stopionego masła 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru masło i oliwa pół na pół do smażenia   Przygotowanie blinów z mąką gryczaną. Do miseczki wkładamy drożdże, cukier, ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy masa podwoi swoją objętość, dodajemy do niej żółtka, obydwa rodzaje mąki, ciepłą wodę i dokładnie łączymy ze sobą składniki najlepiej robotem. Pod koniec mieszania dodajemy letnie roztopione masło i sól. Dokładnie mieszamy i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz pół na pół masło z oliwą. Na tłuszcz nakładamy ciasto i pieczemy z jednej i z drugiej strony na złoty, rumiany kolor.  Usmażone bliny podajemy na ciepło  gęstą kwaśną śmietaną lub dżemem. Smacznego !!!